Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@01:35:21 GMT

جمع‌آوری نمونه‌های آزمایش کووید-۱۹ با خودروهای خودران

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۹۰۶۲

جمع‌آوری نمونه‌های آزمایش کووید-۱۹ با خودروهای خودران

کلینیک مشهور مایو در فلوریدای آمریکا برای جمع آوری و حمل و نقل نمونه‌های آزمایش کروناویروس اصطلاحا از شاتل‌های خودران استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، ایالات متحده مانند بسیاری دیگر از کشورهای از جهان، سعی در به حداقل رساندن برقراری ارتباط بین شهروندان خود دارد، زیرا با گسترش ارتباط فیزیکی میان افراد، شیوع کروناویروس جدید غیر قابل مهار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پروژه جدیدی که در کلینیک مایو (Mayo) اتفاق می‌افتد، در حال بررسی این مسئله و اجرا کردن آن در آزمایش‌های پزشکی است. بر همین راستا، در آنچه برای اولین بار در این کشور صورت می‌گیرد، از شاتل‌های خودران برای جابجایی نمونه‌های تست کووید-۱۹ به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل استفاده می‌شود تا این فرآیند، بدون حضور انسان و احتمال انتقال ویروس به وی انجام شود.

کلینیک مایو برای انجام این پروژه با اداره حمل و نقل "جکسون ویل" و استارتاپ‌های خودران موسوم به "بیپ" و "نایوا" همکاری کرده است. 

بدین ترتیب از تاریخ ۳۰ مارس، چهار شاتل خودران شروع به سرویس‌دهی در مسیر بین محل آزمایش و آزمایشگاه در فلوریدا کرده‌اند.

پس از اتمام آزمایش و نمونه‌گیری، کارکنان نمونه‌ها را درون یک ظرف امن قرار می‌دهند و آنها را در شاتل خودران می‌گذارند تا ادامه مسیر انتقال نمونه، عاری از حضور انسان باشد. 

در حالی که هیچ راننده انسانی در شاتل حضور ندارد، اما با یک خودروی دیگر که در فاصله ایمن، پشت آن حرکت می‌کند، همراهی می‌شود. این شاتل‌ها همچنین از یک مرکز فرمان مرکزی کنترل می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که امور به شکل روان اجرا می‌شوند.

به این ترتیب، احتمالا این روش کارآمدتر از حمل و نقل نمونه‌ها به وسیله انسان است و در زمانی که به عنوان مثال همه از رستوران‌ها انتظار تحویل بدون تماس انسان را دارند و فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت شود، این کار می‌تواند به شکستن زنجیره انتقال این ویروس کمک کند و نمونه دیگری از چگونگی امکان حفظ ایمنی انسان‌ها را به نمایش می‌گذارد.

"کنت تیلن"، رئیس کلینیک مایو در فلوریدا می‌گوید: استفاده از هوش مصنوعی ما را قادر می‌کند تا با استفاده از فناوری خودران، از پرسنل خود در برابر قرار گرفتن در معرض این ویروس مسری محافظت کنیم و زمان کارکنان را که می‌تواند برای درمان مستقیم و مراقبت از بیماران اختصاص یابد، آزاد کنیم. ما از شرکت‌های "JTA"، "بیپ" و "نایوا" به خاطر مشارکت آنها در این اوقات دشوار تشکر می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس کرونا در جهان خودرو خودران نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

به گزارش صدای ایران از گجت نیوز، در یک مطالعه جدید محققان خون ۲۰۰ زن سفیدپوست که در ابتدای آزمایش هیچ علائمی از آرتروز زانو نداشتند و بر اساس عوامل خطر سنتی مانند آسیب دیدگی قبلی زانو یا جراحی زانو کم‌خطر در نظر گرفته می‌شدند را مورد بررسی قرار دادند.

سپس آنها با استفاده از یک آزمایش جدید که به دنبال پروتئین‌های موجود در خون برای پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری است، خون همین افراد را تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس مقاله منتشر شده در مجله Science Advances در روز جمعه (٧ اردیبهشت)، تنها با بررسی شش پروتئین در خون می‌توان با دقت پیش‌بینی کرد که کدام فرد در طول ۱۰ سال آینده دچار آرتروز زانو خواهد شد.




این آزمایش در برخی موارد می‌تواند تا هشت سال زودتر از اشعه ایکس که در حال حاضر روش تشخیصی استاندارد طلایی برای آرتروز است، بیماری را شناسایی کند. محققان بر این باورند که تشخیص زودهنگام اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا اگرچه برای این بیماری درمانی قطعی وجود ندارد، اقدامات پیشگیرانه‌ای وجود دارد که می‌تواند روند پیشرفت آن را کند کند. این اقدامات شامل حفظ وزن سالم، انجام ورزش کم‌فشار و مصرف دارو‌هایی برای تسکین علائم می‌شود.

تشخیص آرتروز زانو با یک آزمایش خون ساده

تشخیص زودهنگام آرتروز زانو می‌تواند به مثابه یک زنگ خطر عمل کند. به گفته دکتر ویرجینیا بایرز کروس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، این موضوع می‌تواند افراد را به سمت درمان‌های پیشگیرانه سوق دهد. این امر می‌تواند از بروز عوارض بعدی بیماری مانند درد، ناتوانی و نیاز به تعویض مفصل جلوگیری کند.




علاوه بر این، دکتر کروس اشاره می‌کند که روزی شاید این یافته‌ها به دانشمندان در توسعه درمان‌های پیشگیرانه جدید و مؤثرتر برای این بیماری کمک کند. برای مثال چنین درمان‌هایی می‌توانند بر پروتئین‌های موجود در خون که با این بیماری مرتبط هستند، تأثیر بگذارند.

آرتروز زانو شایع‌ترین نوع آرتروز است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری که در ابتدا به‌عنوان یک بیماری فرسودگی و پارگی شناخته می‌شد، زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل مفصل (به‌طور معمول در دست‌ها، لگن و زانو) دچار تخریب شود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین به مرور زمان تغییر کند و منجر به درد، خشکی و تورم شود.

التهاب، عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

با وجود این، شواهد جدید حاکی از آن است که التهاب، نقشی اساسی در آسیب مفصلی ناشی از آرتروز زانو ایفا می‌کند. این بدان معناست که بیومارکر‌ها یا نشانه‌های قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارند که می‌توانند شروع بیماری را سال‌ها پیش از مشاهده آسیب ساختاری با اشعه ایکس هشدار دهند.

در این مطالعه جدید، دکتر کروس و همکارانش دو مجموعه نمونه خون را از گروه شناخته‌شده‌ای از زنان سفیدپوست میانسال در انگلستان که از سال ۱۹۸۹ به‌طور سالانه برای آرتروز زانو مورد بررسی قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. تیم تحقیقاتی ۲۰۰ زن از این گروه را انتخاب کرد که از نظر سن و شاخص توده بدنی (BMI) با هم مطابقت داشتند. پس از ۱۰ سال پیگیری، نیمی از این زنان به بیماری آرتروز مبتلا شدند و نیمی دیگر نشدند.



محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون شناسایی کردند که به نظر می‌رسید نشانگر ابتلا به آرتروز زانو در آینده باشند. این نمونه‌های خون، هشت یا چهار سال قبل از تشخیص بیماری فرد، گرفته شده بودند. پروتئین‌های شناسایی‌شده در ایجاد التهاب و هوموستاز (ایستادگی خونریزی)، که اولین گام در پاسخ بدن به آسیب است نقش دارند.

برای تعیین دقت آزمایش، تیم تحقیقاتی از یک معیار ریاضی به نام مساحت زیر منحنی (AUC) استفاده کرد. امتیاز AUC کمتر یا مساوی ۵۰٪ نشان می‌دهد که یک آزمایش نمی‌تواند بین افراد مبتلا و بدون بیماری تمایز قائل شود.

امتیاز بالاتر از ۷۰٪ عملکرد قابل قبول و بالاتر از ۸۰٪ عالی در نظر گرفته می‌شود. شش پروتئین شناسایی شده در مطالعه جدید، امتیاز AUC برابر با ۷۷٪ را کسب کردند، این در حالی است که امتیاز پیش‌بینی بر اساس سن و شاخص توده بدنی افراد حدود ۵۰٪ و بر اساس درد زانو ۵۷٪ است.

اگرچه نتایج این مطالعه اولیه بسیار امیدوارکننده است، اما به گفته دکتر کروس این آزمایش به این زودی‌ها در کلینیک‌ها قابل استفاده نخواهد بود. تیم تحقیقاتی در حال حاضر باید بررسی کند که آیا این موفقیت در مورد مردان و همچنین افراد با نژاد‌های دیگر نیز قابل تکرار است. لازم به ذکر است که زنان به‌خصوص بعد از ۵۰ سالگی، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو نسبت به مردان هستند.

دکتر کروس اشاره می‌کند پس از تکمیل این مرحله، آزمایش‌های بالینی برای درمان‌های جدید در انتظار ماست. به صورت تئوری، از این بیومارکر‌ها می‌توان برای سنجش کارایی دارو‌های خاص در توقف پیشرفت آرتروز زانو استفاده کرد. در صورت موفقیت‌آمیز بودن این روش در مدل‌های حیوانی، چنین دارو‌هایی می‌توانند روی افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، آزمایش شوند.


دیگر خبرها

  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • تمامی چاه‌های آب باید استاندارد باشند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • حضور سرزده ماسک در چین | تسلای خودران در چین؟
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد