Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه روسیه با محکوم کردن انفجار‌ها در کابل گفت: بدون حضور ایران و پاکستان مذاکرات جامع درباره افغانستان دشوار است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با «لوئیجی دی‌مایو» همتای ایتالیایی خود تسریع تلاش‌ها برای تشکیل دولت فراگیر افغانستان را خواستار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف در نشست خبری پس از دیدار با دی‌مایو در ایتالیا ضمن محکوم کردن «حملات ترویستی» روز پنجشنبه در افغانستان و ابراز همدردی با خانواده بازماندگان گفت: «باید از اتفاقات رخ داده در عراق، لیبی و حالا افغانستان درس گرفت. تلاش برای تحمیل ارزش‌های دیگران بر برخی ملت‌ها، اقدامی خطرناک است و امیدوارم سیاست‌مداران این درس را گرفته باشند».

وزیر امور خارجه روسیه افزود: «در وضعیت کنونی، تأمین امنیت مرز‌های جنوبی روسیه اهمیت بالایی دارد و در دستورکار قرار دارد. یکی از عواقب اتفاقات افغانستان، به راه افتادن موج مهاجرت است و این مسئله در کنار نحوه برقرار کردن ثبات در افغانستان یکی از محور‌های کلیدی است».

لاوروف درباره دیدار با همتای ایتالیایی گفت: «ارزیابی خود درباره اقدامات رهبران اتحادیه اروپا که همچنان خط مشی ضد روسی را دنبال می‌کنند، به اشتراک گذاشتم. در مورد مسئله اوکراین، ما نیز معتقدیم مفاد توافق مینسک باید اجرا شوند. توهمات درباره شبه‌جزیره کریمه باید متوقف شوند، زیرا این منطقه بخشی از خاک روسیه است».

دی‌مایو نیز در این نشست خبری گفت: «محور اصلی گفت‌وگوی امروز ما تحولات افغانستان بود. ما به این جمع‌بندی رسیدیم که تلاش‌ها میان همه کشور‌ها و بازیگران منطقه را هماهنگ کنیم».

او ضمن محکوم کردن «حملات تروریستی» روز پنجشنبه افغانستان گفت: «مسکو یکی از مهم‌ترین بازیگران در کنترل اوضاع بوده و فقط از طریق همکاری جهانی می‌تواند وضعیت [در افغانستان]را بهبود بخشید».

دی‌مایو افزود: «دیدگاه ایتالیا این است که اولویت تلاش‌ها در افغانستان باید حمایت از شهروندان و حقوق بشر و مبارزه با تروریسم باشد. بعد از آن باید به مسئله مهاجران و دیگر اولویت‌ها رسیدگی کرد».

وزیر امور خارجه ایتالیا گفت، کشورش به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بیست آمادگی دارد درخصوص مسائل مختلف جهانی با روسیه رایزنی داشته باشد و یکی از این مسائل که مسکو در آن نقش محوری دارد تحولات لیبی است.

دی‌مایو در این‌باره گفت: «ما بر ضرورت تداوم گفتگو‌ها در لیبی و خروج تمام نیرو‌های خارجی از این کشور گفتگو کردیم».

او همچنین گفت در دیدار با لاوروف بر نگرانی‌های ایتالیا درباره مسئله «الکسی ناوالنی» مخالف غربگرای دولت روسیه و اختلافات در زمینه اوکراین تأکید کرده است.

در ادامه، خبرنگاری پرسید با توجه به نزدیک شدن اتمام عملیات خروج از افغانستان توسط آلمانی‌ها، انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها، آخرین هواپیمای ایتالیایی چه زمانی کابل را ترک می‌کند؟ سوال دیگر اینکه با توجه به کانال‌های ارتباطی روسیه با طالبان، گروه بیست چه نقشی برای روسیه در نظر دارد؟

دی‌مایو در پاسخ گفت: «به آقای لاوروف گفتم که روسیه نقش مهمی در هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی در قبال افغانستان دارد. در نشست اضطراری گروه بیست که قرار است به زودی برگزار شود قصد داریم از کمک‌های روسیه بهره‌مند شویم. ما تمامی شهروندان ایتالیایی را از افغانستان خارج کردیم. علاوه بر این چهارصد و نود شهروند افغان را نیز خارج کرده‌ایم؛ بنابراین آخرین پرواز ساعات آینده عملیات ما را به اتمام می‌رساند».

لاوروف نیز ضمن تأکید بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان متذکر شد: «ما نه فقط با طالبان بلکه با تمام کشور‌های منطقه و همچنین با آمریکا، چین و پاکستان گفتگو‌هایی داشته‌ایم. توقف گفتگو‌ها تخاصم را در پی داشته است.

او در ادامه گفت: «ما آمادگی داریم از توافق آمریکا و طالبان حمایت کنیم که متأسفانه اجرایی نشد. باید دید گروه بیست چه مکانیسمی برای بازگشت به مذاکرات در نظر خواهد داشت. برای ایتالیا مبارزه با تروریسم اولویت پنجم است، ولی ما باید اول از امنیت متحدانمان در آسیای مرکزی اطمینان یابیم».

وزیر امور خارجه روسیه افزود: «پاکستان و ایران عضو گروه بیست نیستند و بدون آن‌ها دشوار است که مذاکرات جامعی داشته باشیم».

دی‌مایو در پاسخ به سوالی درخصوص مقابله با تبدیل شدن افغانستان به مأمن تروریست‌ها گفت: «یاد گرفته‌ایم که باید رویکردی جامع در مبارزه با تروریسم داشته باشیم. اگر وضعیت اقتصادی و رفاه در کشوری بهبود یابد، تهدید‌های تروریستی در آن کاهش می‌یابد بنابراین ما در تعیین اولویت‌های خود اشتباه نکرده‌ایم».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرگئی لاوروف ایران و روسیه بحران افغانستان طالبان وزیر امور خارجه روسیه دی مایو گروه بیست تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری گفت: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

وی ادامه داد: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تأثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند.

عبادی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه‌ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت‌های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزشمند دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، افزود: این لایحه به انجمن‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توأم با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

کد خبر 6094491 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟