Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@10:30:59 GMT

محققان در حال بررسی علائم مغزی کرونا هستند

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۲۶۸۷

محققان در حال بررسی علائم مغزی کرونا هستند

آفتاب‌‌نیوز :

بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ممکن است علائم عصبی مانند از دست دادن بویایی، هذیان و اختلال شناختی را نشان دهند. محققان کلینیک مایو در حال بررسی این عوارض جانبی هستند تا مشخص کنند که آیا آلوده شدن به کووید-۱۹ بر توسعه یا پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل‌های مرتبط با بیماری آلزایمر (ADRD) تاثیر می‌گذارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مدیکال اکسپرس، در حالی که کووید-۱۹ در درجه اول به عنوان یک بیماری تنفسی در نظر گرفته می‌شود، اسکن مغز و مطالعات نوروپاتولوژیک ناهنجاری‌های مغزی را در برخی از بیماران آلوده به کووید-۱۹ تایید می‌کند، علاوه بر این مطالعه اخیر مایو نشان داد که تقریبا نیمی از بیماران بستری در بیمارستان با کووید-۱۹ دارای سطح نور رشته‌ای در خون خود هستند. این پروتئین فقط در نورون‌ها وجود دارد که سیگنال‌های الکتریکی را در سراسر سیستم عصبی حمل و انتقال می‌دهند که تشخیص آن در خون نشان دهنده آسیب عصبی است.

برای بررسی بیشتر این یافته، تیمی به رهبری لئونارد پتروچلی، دکترای علوم اعصاب مولکولی کلینیک مایو و دکتر جیمز مسکیا، متخصص مغز و اعصاب کلینیک مایو، آماده بررسی سوالات کلیدی در مورد اثرات کووید-۱۹ بر روی بیماری هستند؛ مغز و ارزیابی پیامد‌های عصبی طولانی مدت عفونت کووید-۱۹. دکتر پتروشلی استاد علوم اعصاب رالف بی و روث کی آبرامز است.

بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر به ویژه در برابر کووید-۱۹ آسیب پذیر هستند و در معرض خطر بالاتر ابتلا به زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر هستند. تغییرات در شناخت، رفتار و عملکرد روزانه مربوط به اختلالات نورودژنراتیو که ممکن است توسط کووید-۱۹ آشکار یا تسریع شود.

تصویربرداری از نشانگر‌های التهاب عصبی مغز و آسیب شناسی بتا آمیلوئید ممکن است به محققان کمک کند تا تشخیص دهند که آیا التهاب عصبی مرتبط با کووید-۱۹ باعث ایجاد بتا آمیلوئید می‌شود یا آن را تسریع می‌کند.

این تحقیق توسط کمک مالی موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی تحت جایزه ۳R۳۵NS۰۹۷۲۷۳-۰۵S۱ تامین می‌شود.

دکتر پتروچلی می‌گوید: با این جایزه و با بهره‌گیری از تخصص گسترده تیم چند رشته‌ای خود، ما به خوبی آماده هستیم تا تاثیر کووید-۱۹ بر مغز و سهم آن در ADRD را روشن کنیم، اطلاعاتی که در تلاش ما برای مبارزه با این پیامد‌های مضر است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علائم مغزی ویروس کرونا سکته مغزی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست

آفتاب‌‌نیوز :

و به نقل از scitechdaily، دانشمندان تا مدت‌ها از سطح کلسترول خوب (HDL) به عنوان شاخصی برای پیش بینی احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌کردند، اما یافته‌های اخیر بیانگر آن است که HDL نمی‌تواند به اندازه‌ای که محققان روی آن حساب باز کرده اند، برای همه گروه‌های جامعه مؤثر واقع شده و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند.

تحقیقات نشان می‌دهد: پایین بودن سطح HDL در سفیدپوستان با خطر بالای ابتلا به حملات قلبی مرتبط است، اما این امر در سیاه پوستان صدق نمی‌کند و سطح بالای این کلسترول نمی‌تواند برای این گروه از افراد نقش پیشگیرانه‌ای داشته باشد. در مقابل، بالا بودن سطح این نوع کلسترول در هیچ کدام از این دو گروه با خطر بیماری‌های قلبی ارتباطی ندارد.

به عبارتی، این مطالعات، مؤثر بودن HDL را برای همه گروه‌های جامعه زیر سؤال می‌برد و محققان این موضوع را پذیرفته اند که سطح پایین HDL، صرف نظر از نژاد می‌تواند مضر باشد و برای رسیدن به این نتیجه، آزمایش‌های گسترده‌ای را روی حدود ۲۴ هزار بزرگسال آمریکایی انجام دادند.

پژوهشگران در این یافته‌ها علاوه بر تأیید نقش LDL و تری گلیسیرید در افزایش نسبی خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، دریافتند که میزان پایین کلسترول HDL تنها می‌تواند شاخصی برای بروز احتمالی بیماری قلبی و عروقی در سفیدپوستان باشد. محققان به دنبال راهکار‌های متفاوتی هستند که در آینده شاخص‌هایی فراتر از میزان کلسترول HDL بتواند به پیش بینی وقوع حملات و بیماری‌های قلبی در بیماران کمک کند.

 آن‌ها در این راه از تئوری‌های مختلفی، چون HDL بالاتر و کیفیت عملکرد HDL استفاده می‌کنند که نقش مهمی در سلامت قلب و عروق دارد. محققان ویژگی‌های کلسترول HDL را به روش‌های میکروسکوپی بررسی کرده اند که از آن جمله می‌توان به تجزیه و تحلیل صد‌ها پروتئین مرتبط با انتقال کلسترول و چگونگی تغییر این ارتباطات بر پایه یک یا گروهی از پروتئین‌ها اشاره کرد که ممکن است به بهبود پیش بینی‌ها از بروز مشکلات قلبی و عروقی کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد