Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@10:21:29 GMT

کشف یک مزیت جدید داروهای سینولیتیک در مقابله با پیری

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۸۲۵۵

کشف یک مزیت جدید داروهای سینولیتیک در مقابله با پیری

دانشمندان با کشف یک ساز و کار جدید داروهای سنولیتیک می‌گویند، این داروها پروتئین‌های محافظ را تقویت می‌کنند که در نهایت می‌تواند به محدود کردن برخی از نشانه‌های پیری کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، داروهای "سنولیتیک"(Senolytic) دسته نوظهوری از داروها هستند که برای هدف قرار دادن سلول‌های اصطلاحا "زامبی" طراحی شده‌اند که با افزایش سن، تقسیم سلولی در بدن را متوقف می‌کنند و در چند سال گذشته شاهد اکتشافات هیجان‌انگیزی بوده‌ایم که پتانسیل آنها را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون یکی از محققان "کلینیک مایو" یک مورد به فهرست مزایای "داروهای سنولیتیک" افزوده است که نشان می‌دهد این داروها می‌توانند با تاثیر گذاشتن بر پروتئینی که به شکل طولانی‌مدت با طول عمر مرتبط است، از ما در برابر پیری و بیماری‌های مرتبط با آن محافظت کنند.

سلول‌های زامبی‌ که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند، به سلول‌های پیر معروف هستند و تجمع آنها در طول پیری با طیف وسیعی از بیماری‌ها مرتبط است. مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از داروهای سنولیتیک برای از بین بردن آنها می‌تواند به عنوان درمانی جدید و موثر برای زوال عقل و دیابت عمل کند و همچنین سلامت و طول عمر را به طور گسترده بهبود بخشد.

گروه محققان "کلینیک مایو" در حال بررسی این موضوع بودند که چگونه داروهای سنولیتیک می‌توانند بر سطح پروتئینی به نام "ای-کلوتو"(a-klotho) که به محافظت از افراد مسن در برابر اثرات پیری معروف است، تأثیر بگذارند.

نقش این پروتئین در روند پیری به خوبی اثبات شده است و آن را در مرکز تحقیقات بسیاری در این حوزه قرار داده است. مطالعات روی آن نشان می‌دهد که این پروتئین چگونه می‌تواند به معکوس کردن آرتروز و بازسازی عضلات کهنه‌کار کمک کند.

سطح این پروتئین با افزایش سن کاهش می‌یابد و مطالعات نشان داده‌اند که این کاهش، طول عمر موش‌ها را کوتاه می‌کند. در مقابل، نشان داده شده است که قرار دادن ژن‌هایی که این پروتئین را تقویت می‌کنند، طول عمر موش‌ها را تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

با این حال، افزایش سطح این پروتئین در انسان مشکل‌ساز بوده است، زیرا نیاز به تزریق وریدی دارد. اما اکنون دانشمندان "کلینیک مایو" بر این باورند که راه دیگری یافته‌اند و داروهای سنولیتیک را می‌توان به صورت خوراکی تجویز کرد.

آنها ابتدا نشان دادند که سلول‌های پیر، سطح "ای-کلوتو" را در سلول‌های انسانی کاهش می‌دهند. آنها سپس نشان دادند که استفاده از ترکیبی از داروهای سنولیتیک بر روی سه نوع مختلف موش می‌تواند با این مشکل مقابله کرده و سطح "ای-کلوتو" را افزایش دهد. این تأثیر سپس در آزمایش‌های بعدی بر روی بیماران مبتلا به "فیبروز ریوی ایدیوپاتیک" که یک بیماری ریوی است که می‌تواند باعث مشکلات تنفسی، ضعف و حتی مرگ شود، مشاهده شد.

دکتر "جیمز کرکلند" متخصص داخلی در "کلینیک مایو" و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: ما نشان می‌دهیم که راهی برای یک رویکرد خوراکی فعال و با مولکول‌های کوچک برای افزایش این پروتئین مفید و همچنین تقویت عملکرد داروهای سنولیتیک وجود دارد.

این تحقیق در مجله eBioMedicine منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پيري سلول زامبی کلینیک مایو طول عمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۸۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری نفتکش‌ها نشان می‌دهد واردات نفت هند در ماه آوریل از روسیه افزایش و از عربستان سعودی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های شرکت رهگیری نفتکش‌ها و کشتی‌های کپلر و ال‌اس‌ئی‌جی نشان می‌دهند که هند در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن، نفت بیشتری از روسیه وارده کرده اما واردات نفت این کشور از عربستان سعودی و عراق کاهش یافته است.

پالایشگاه‌های هند از زمان آغاز تنش‌ها بین مسکو و کی‌یف در فوریه ۲۰۲۲ که سبب تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی شد، نفت روسیه را وارد کرده است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، روسیه در ماه آوریل بزرگترین عرضه‌کننده نفت به هند است و پس از آن عراق و عربستان سعودی قرار دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهند که هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، واردات نفت را در ماه آوریل ۱۳ تا ۱۷درصد نسبت به ماه‌های گذشته افزایش داده است.

در همین حال، واردات نفت این کشور از عراق ۲۰ تا ۲۳درصد کاهش یافته است.

بر اساس داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، پیش‌بینی می‌شود واردات روزانه نفت هند از روسیه از یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در ماه آوریل به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در ماه مه کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو